Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارس نیوز»
2024-05-06@10:31:34 GMT

هزینه رجیستری یک گوشی هوشمند چقدر است؟!

تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۴۱۷۷۶

طرح رجیستری تلفن همراه در سال 96 راه‌اندازی شد و حالا پس از 4 سال به فاز  دوم آن رسیدیم، در فاز دوم قرار است تمامی دستگاه‌های هوشمند سیمکارت‌خور مانند ساعت‌های هوشمند سیمکارت‌خور، تبلت‌ها و مبدل تلفن ثابت به سیار، وارد طرح رجیستری بشوند و از اواخر ماه تیر، تنها با ثبت آن‌ها در سامانه همتا قابل استفاده خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح ریجستری چقدر برای کشور درآمدزایی کرد؟

طرح رجیستری طی 4 سال گذشته فراز و فرودهای بسیاری را تجربه کرده به ویژه آنکه با سوءاستفاده از قوانین رجیستری مسافری و ورود تعداد زیادی تلفن همراه به نام گوشی مسافری، بارها قوانین ورود تلفن همراه به صورت مسافری تغییر کرد و حالا به دلیل شیوع ویروس کرونا، ثبت گوشی‌های مسافری به صورت قانونی به شکل غیرحضوری صورت می‌گیرد.

قانون رجیستری مزایا و معایبی داشته که اثر آن در این چند سال برای خریداران قابل مشاهده بود، این طرح توانسته بیش از 90 درصد جلوی واردات گوشی قاچاق را بگیرد و به واردات تلفن همراه سامان ببخشد.

بر اساس آمارهای موجود قاچاق موبایل با رقم حدود ۲ میلیارد دلار در صدر فهرست اقلام عمده قاچاق به کشور قرار داشت که طی دو سال گذشته به جهت اجرای طرح رجیستری تلفن‌همراه، قاچاق تلفن همراه تقریبا به صفر رسیده است. بنابر اعلام گمرک در سال گذشته بیش از ۲.۴ میلیارد دلار به صورت رسمی و با پرداخت حقوق ورودی وارد کشور شده است!

طرح رجیستری و افزایش قیمت‌ها

اما از سوی دیگر این طرح به افزایش قیمت تلفن همراه منجر شده است، البته این افزایش قیمت‌ها در ابتدا قابل توجه نبود، اما حالا میزان افزایش به مقداری زیاد شده که سهم گمرکی و ریجستری تلفن همراه مبلغی برابر تا چند میلیون تومان را به قیمت تلفن همراه اضافه می‌کند.

وزیر ارتباطات از نتیجه طرح ریجستری خبر داد + تصویر تفاوت هزینه رجیستری و هزینه گمرکی

در ابتدا باید تصریح کرد که برای رجیستری تلفن همراه هزینه‌ای معادل 3 هزار تومان به ازای هر گوشی در گمرک دریافت می‌شد که این مبلغ از اردیبهشت امسال دیگر دریافت نمی‌شود، بنابراین رجیستری تلفن همراه دیگر هزینه‌ای ندارد، اما به دلیل آن که گوشی به صورت قانونی وارد کشور می‌شود، باید حق گمرکی آن پرداخت شده و طبیعتا این هزینه گمرکی موجب افزایش قیمت گوشی خواهد شد.

تا پیش از اجرای طرح رجیستری بسیاری از گوشی‌ها به صورت قاچاق وارد کشور می‌شدند و به این ترتیب هزینه‌ای بابت گمرک برای واردات گوشی دریافت نمی‌شد اما حالا که تلفن‌های همراه از مسیر قانونی به کشور وارد می‌شوند، باید هزینه گمرکی آن‌ها به‌صورت کامل پرداخت شود، یعنی واردکنندگان به ازای وارد کردن هر گوشی، هزینه‌ای به گمرک می‌پردازند و آن هزینه ‌را به قیمت گوشی اضافه می‌کنند.

هزینه گمرکی برای هر تلفن همراه

به طور رسمی مشخص نشده که هزینه گمرک برای هر تلفن همراه چقدر است، منابع رسمی این هزینه را برابر با 16 درصد قیمت خود گوشی بیان کرده‌اند، براین اساس 16 درصد هزینه گمرکی تقسیم شده و 4 درصد آن به گمرک، 9 درصد به مالیات و ارزش افزوده، 2 درصد به حق بازرگانی و 1 درصد هم به عوارض تعلق می‌گیرد.

هزینه‌ای که مبنای 16 درصد گمرگ به گوشی‌های تلفن همراه اضافه می‌کرد از همان ابتدا موجب شد تا برخی پرچمداران بازار با افزایش قیمت حدود 500 تا یک میلیون تومان همراه بشوند، اما از طرفی مدل‌های اقتصادی، میان‌رده و حتی بالارده، افزایش قیمت چشمگیری نداشتند.

زمانی که قیمت گوشی‌های تلفن همراه 500 هزار تومان تا یک میلیون تومان بود، افزایش 16 درصدی قیمت‌ها، نهایتا 150 هزار تومان به قیمت گوشی‌ها می‌افزود، اما حالا حتی گوشی‌های میان‌رده نیز با اضافه شدن درصد گمرک، افزایش قیمت قابل توجهی دارند.

اگر مبنای 16 درصد درست باشد، یک گوشی 100 دلاری با قیمت دلار 25 هزار تومان، قیمتی معادل 2 میلیون و 500 هزار تومان دارد و باید برای گمرک آن مبلغ 400 هزار تومان دریافت شود، به این ترتیب هزینه نهایی این گوشی در بازار به 2 میلیون و 900 هزار تومان می‌رسد.

باستانی:ریجستری 90 درصد تلفن‌های همراه با اجرایی شدن طرح برای سامسونگ رجیستری چقدر به قیمت گوشی‌ها می‌افزاید؟

اما اتفاقی که در بازار رخ می‌دهد با قوانینی که باید رعایت شود کمی متفاوت است، بر اساس آن چیزی که در بازار مشاهده می‌شود، هزینه رجیستری هر گوشی حدود 20 درصد و حتی بیشتر محاسبه می‌شود، این که این افزایش قیمت قانونی است یا خیر یا آنکه به جیب چه کسی می‌رود، موضوع مطلب ما نیست، اما خریداران هزینه‌ای بیش از مقدار گمرکی برای گوشی پرداخت می‌کنند، به ویژه در میان گوشی‌های پرچمدار اختلاف قیمت بیش از 16 درصد میان گوشی‌های غیرقانونی و قانونی وجود دارد.

به عنوان مثال گوشی آیفون 13 پرومکس برای نسخه حافظه 256 گیگابایت، قیمتی حدود 41 میلیون تومان دارد، در صورتی که این مدل با قیمت 1200 دلار به فروش می‌رسد که با ارز 25 هزار تومان قیمت آن 30 میلیون تومان خواهد بود، حال با محاسبه 16 درصد حق گمرک، قیمت این گوشی به 34 میلیون و 500 هزار تومان می‌‎رسد اما این گوشی در حال حاضر 7 میلیون تومان گران‌تر از قیمت اصلی در مغازه‌ها فروخته می‌شود.

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: تلفن همراه ریجستر تلفن همراه رجیستری تلفن همراه میلیون تومان افزایش قیمت طرح رجیستری هزینه گمرکی هزار تومان هزینه گمرک قیمت گوشی هزینه ای گوشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۴۱۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نصب بیش از ۷ هزارو ۷۴۰ کنتور در کرمان

 حمید علیدادی سلیمانی گفت: با تلاش همکاران این شرکت ۱۵۰۰ دستگاه کنتور نصب شد که این تعداد در هشت سال گذشته بی‌سابقه بود.
 

وی افزود : کشاورزان می‌توانند با اقدام برای نصب کنتور هوشمند از تسهیلات بدون بهره استفاده کرده و هزینه‌های آب بهای خود را کاهش دهند.

وی با اشاره به اینکه بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۳ هزینه آب مصرفی چاه‌های کشاورزی مجاز فاقد شمارشگر به شکل قابل‌توجهی افزایش می‌یابد، بیان کرد: بر اساس بند "ب" تبصره هفت قانون بودجه سال ۱۴۰۳ و برای حفظ و صیانت از آبخوان‌های کشور، شرکت‌های آب منطقه‌ای مکلف شده‌اند از چاه‌های مجاز دارای کنتور هوشمند بر اساس برداشت مجاز آنها در صورت رعایت الگوی کشت ابلاغی یا کشت محصولات اساسی کشاورزی و راهبردی (استراتژیک) کشور به ازای هر مترمکعب برداشت آب از آبخوان‌ها معادل ۲۰۰ ریال و در صورت عدم رعایت شراط مذکور معادل ۵۰۰ ریال هزینه دریافت کنند.
علیدادی سلیمانی تصریح کرد: این در حالی است که برای چاه‎های مجاز فاقد کنتور هوشمند در صورت رعایت الگوی کشت ابلاغی یا کشت محصولات اساسی و راهبردی تا سقف ظرفیت پروانه بهره‌برداری به ازای هر مترمکعب برداشت آب معادل ۳۰۰ ریال و در صورت عدم رعایت شرایط مذکور معادل ۷۰۰ ریال هزینه دریافت می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • ارزیابی گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • باورتان می‌شود این گوشی تلفن همراه، پرفروش‌ترین در جهان است؟
  • بررسی دقیق گوشی‌های وارداتی و تولید داخل از نظر میزان تشعشع
  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • ارزیابی میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه در سازمان تنظیم مقررات
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • نصب بیش از ۷ هزارو ۷۴۰ کنتور در کرمان
  • جنجال خانواده متوفی برای استفاده از اثر انگشت برای باز کردن قفل گوشی
  • آزمایش یخ زدن دو گوشی تلفن همراه + فیلم